Oct. 30, 2012

/ Permalink / 0

Har precis tagit mig en dusch, kände inte att jag kunde gå till körskolan med mitt fettiga hår. Annars har jag bara legat och glott tv hela dagen. Eller mest har jag leget och spelat på telefonen. Har fastnat för ett spel som heter Hay Day, ni borde prova!

Nu ska jag fortsätta ligga här och mysa, så skönt att vara ledig. Bara det att när jag är ledig bara en dag så slappnar jag inte av till fullo utan tänker hela tiden på att jag ska jobba imorgon. Måste nog lära mig leva i nuet!

Har förresten kommit fram till att jag måste börja använda mina brillor igen. Har haft huvudvärk varje dag den sista tiden och har inte haft en tanke på att det kan ha med synen att göra. Men fick mig en snilleblixt idag så nu hoppas jag slippa huvudvärken framöver!

RECEPT

Allmänt / Permalink / 0
AMERIKANSK CHOKLADMUFFIN
 
Du behöver:
4dl vetemjöl
1,75dl socker
4tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
2krm salt
1dl kakao
100g grovhackad mörk marabou
1 ägg
3dl mjölk
1 dl olja
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda vetemjöl,socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao i en skål.
Hacka den mörka chokladen, jag gjorde små fyrkanter som var ca. 1 cm. Blanda i den hackade chokladen i mjölblandningen.
I en annan skål vispar du ihop ägget, mjölken och oljan i ungefär 1 minut. Sedan häller du äggblandingen i mjölblandningen och vispar tills du får en fin smet. Häll sedan smeten i muffinformar, det blir ca. 12 stycken. Sätt in i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter.
 

POLKAGRISFLUFF
 
Du behöver:
6dl grädde
100g polkagrisar
(jag skulle dock velat ha mer polkasmak, så nästa gång kommer jag nog ha mer än 100g, testa och se vad du själv tycker)
 
Gör såhär:
Krossa polkagrisarna och lägg dem i en kastrull. Häll sedan även grädden i kastrullen. Värm nu detta på plattan tills polkagrisarna har smält. Det är dock jätteviktigt att grädden inte kokar. Så ett tips är att ha låg värme och bra tålamod. Du måste sedan låta detta svalna i kylen riktigt ordentligt, jag var tvungen att låta det stå över natten, annars går det inte att vispa. Jag delade även upp det i olika skålar och tillsatte karamellfärg i den ena för att det skulle bli lite roligare. Tänk på att inte spritsa på fluffet innan muffinsarna har svalnat.
 

POLKA

Allmänt / Permalink / 0
Idag har jag jobbat från 12-21, gick kanon. När jag kom hem vispade jag det dära fluffet jag berättade om igår, och nu gick det super. Så jag och mamma fick smaska på vars en amerikansk chokladmuffins med polkagrisfluff på ikväll. Riktigt gott. Om det är någon som är sugen på receptet så säg bara till!
 
Skypear just nu med Linus och ska väl snart lägga mig. Imorgon ska jag sova ut riktigt ordentligt. Inget jobb imorgon och ska inte på körskoleteorin förrän fem på kvällen. Snacka om najs prajs!
 
Till top