De första tänderna påväg

Allmänt / Permalink / 2

Äntligen en förklaring till Mollies gnällande. Två bissingar där nere är påväg, jag känner dem ytterst lite med fingrarna men desto mer när hon biter tag vid amning. Aj säger jag bara! Men det är förhoppningsvis bara nu när det kliar, sen hoppas jag hon slutar bitas. 


Jag har nyss gått och lagt mig för Mollie vaknade varannan minut. Längtar verkligen tills tänderna spruckit igenom helt så att man kan få en lugn kväll i soffan. Gud vad jag tycker den här bebis-tiden är tuff. Dålig sömn, mycket bärande och aldrig en lugn stund. Men jag vet att det går över! 

Leo har fortsatt vara blöjfri idag, dock skett två olyckor. Men det är bara till att öva, öva. Jag tycker bara det är så svårt med bajsandet. För jag har trott att han ska bajsa flera gånger och satt på honom blöjan men då är det precis som jag avbryter honom. Kanske ska strunta i det och istället låta det ske olyckor för att kunna berätta då att det gör vi på pottan istället. Några tips ni som pottränat förr? 

Annars har jag försökt komma ikapp lite här hemma idag. Massor av tvätt och plock. Sen fick jag dammsuga och moppa då jag skulle köra Mollie i vagnen. Bara att vagnens hjul var fullkomligt inkörda i jord, så ni kan gissa hur här såg ut. Herregud säger jag bara. Så nu står det chassit ute i garaget och jag har tagit upp enkelvagnen för att kunna natta Mollie där i. Idag har hon sovit i vagnen två gånger på dagen. Skönt att det funkade nu igen!


Vardagslyx

Allmänt / Permalink / 0
Jag som trodde att vi hade dagen fri från planer så gissa om jag blev snopen när jag kollade kalendern och såg att vi skulle varit på bvc för 5-månaders vaccinet klockan 13 idag. Det missade jag helt och jag känner mig så himla dum. Jag är inte en sånn som missar något, har alltid stenkoll. Men nu hade jag verkligen fått för mig att det var på fredag. Ajja, vi får väl en ny tid men jag känner mig lagom dum..
 
Kvällens planer hade jag dock inte glömt bort. Vi var bjudna på middag hos Sandra, Johan och lille Adrian. Lika god mat som vanligt och sen fick vi blåbärspaj till efterrätt. Inte illa med lite vardagslyx!
 
Leo har varit blöjfri hela dagen, även i bilen och hos Sandra och Johan. Inga kiss-olyckor men han råkade bajsa i kallingarna här hemma. Gissar på att det kommer ta ett tag innan han lär sig det. Men jag är så stolt att han klarar kisset iallafall! Han känns plötsligt så stor, min lille Leo som nyss var en bebis. Vad hände??

Julfirandet

Allmänt / Permalink / 0
Julaftonsmorgon började med att Leo fick öppna sin julklapp som tomten lämnat i hans strumpa. Han fick sånnadär låtsastatueringar, inget han tyckte var jättekul tyvärr, haha. Under dagen gjorde vi oss i ordning och körde bort alla julklappar till mamma och pappa. Efter två någon gång var vi alla samlade hos dem för att fira jul. Och det blev en lika mysig jul som alltid. Vi bara myser och tar det lugnt, äter gott och snackar. 
 
Leo tog det jättebra med tomten. Han var lite skeptisk till en början men så fort han fick se paketen skulle  han hjälpa till att dela ut. Han är en riktig hjälpreda den där Leo. Barnen fick så himla mycket fint och även vi vuxna fick vår lilla paket. Linus fick en övverasskning som en vän fixat. Nämligen en bajen matchtröja med alla autograferna på. Då kom det tårar kan jag lova. Så kul att han blev så glad!
 
Blev en sen kväll för Leo för han skulle ju leka med allt såklart. Och ännu senare blev det för oss, vi kom inte i säng förrän runt två. Men firandet fortsatte dagen efter. Med julfrukost, lutfisk, ris a la malta och julklappsspel. Jag och Linus vann massor av bra saker! Blev ännu en sen kväll så dagen efter var man lagom seg. Vi stannade kvar tills barnen vilat middag och då passade även vi andra på att vila. Sen var det skönt men tomt att komma hem. Vi beställde pizza när barnen somnat och kollade på New Girl. 
 
Vill tacka alla för en mysig Jul, men mest tack till mamma och pappa som ordnat allt!
 
 
 
 
 
Till top